Зрада / измена - Вета Базюк - авторские произведения

Зрада / измена

  • 6 017 просмотров
  • У поняття «зрада» є багато тлумачень, але я не стану повторюватись. Скажу про своє бачення, те яке мені здається бездушним проявом зради.

    зрада

    Забуття, ігнорування, от, що дійсно робить людей чужими. Байдужість може бути тимчасовою на знак не згоди, на знак образи чи на знак різного світосприйняття, знак кінця стосунків.

    Тож я вважаю: зрада — це бути разом, в шлюбі, але не давати партнерові уваги, турботи, емоційного тепла, підтримки і розуміння.

    Моя точка зору можливо буде спірна. Але це початок моїх роздумів на цю тему, і дослідження цього значення для пар.

    Що для мене любов

    Я кохаю давно, тому розповім, що для мене любов. Це почуття, яке ніколи в результаті не дає негативну, злісну реакцію. Щоб не було, ти бажатимеш йому тільки добра, навіть коли ви не разом. І так, ти не помреш без нього, і не станеш їсти морозимо відерцями, як у фільмах — не завдаватимеш собі шкодию. А житимеш все краще, аби потім викрасти його у своє прекрасне життя.

    Перевірити це можна так: коли я люблю його, а він не любить мене. Чи не реагує відповідно моєму очікуванню, що в результаті? Прийняття його бачення свідчить про дорослу і адекватну реакцію. Агресивність та негативні почуття свідчать про інші мотиви, не любов і яскраво виражене «его». Любов — це почуття про дарувати любов, а не про претензії.

    В світі багато проблем через несправджені очікування. А ще більше від того, що в шлюб кидають нас соціальні, нав’язані норми. (Дякуючи яким і народилось багато нормальних людей). Але в сім’ях часто обоє борсаються в стосунках, наче двоє чужих, іноді і ворогів паралельно з відповідальністю, намаганні тримати сім’ю на рівні інших і не бути гіршим.

    В цій соціальній драбині є що дослідити. Темпераменти, характери, мотивація і любов. Коли любов щаслива, а коли ні? Коли назавжди і коли тимчасова? Чому і коли зникає? — питають ті, хто давно чужі.

    І знову ж таки дві сторони соціума: «Живемо один раз», «Робимо вигляд, що ми такі добрі, порядні, позитивні в той час, коли все давно і геть не так».

    А це лише частина мого життя, що ж я думатиму в 80 ?

    Коли в 27 хочеш книг, тиші і спокою, в 80 — танців і кока-коли?

    До зустрічі.

    Оставить комментарий

    Вы должны Войти чтобы оставить комментарий.